Inlägg

Inlägg som Iskra har skrivit i forumet
Av Iskra
Skrivet av Mangee75:

Hej.
Vi har renoverat om och då vill vi passa på att byta alla uttag mot nya.
När jag ska koppla loss dom gamla uttagen blir jag lite fundersam, jag har alltså 2 svarta och en blå kabel och i dom gamla uttag sitter dom 2 svarta i N och den blå i L och ingen sitter i jorduttaget på dosan.
Har även satt in en jordfelsbrytare " firma " så om något är fel kopplat borde ju denna löst ut? Har aldrig sett 2 svarta i N förut och därför blev jag lite fundersam.
Dom nya uttagen har ett N och L och en jord.
Väldigt märkligt detta, man ska kanske ringa en elektriker. Har bytt flera förut men aldrig haft just 2 svarta och en blå kabel.
Hur hade ni gjort?

Om de nya uttagen är jordade och de gamla inte var det så är det fel sorts uttag. Att byta befintliga uttag till nya som är likadana får man göra själv, men om man byter från ojordat till jordat så måste det utföras av en elektriker.

Av Iskra

En bra utveckling. Företagen får förbättra sina tjänster så att det blir värt att betala för dem.

Av Iskra
Skrivet av mrTLU:

Om du inte använde ditt $15-konto till nånting, så håller jag med, då betalar du $15 + 1 credit för en bok.
Annars vet jag inte om jag håller med.

Bensinkort: har du OkQ8-kort så får du bonus (som du kanske köper en chokladkaka för), men du får ingen bonus om du inte köper bensin. Så, klart du kan vaska bensinen och säga att du köpte chokladkakan för 3000 spänn, men det är ju inte helt korrekt.

Eller har du tänkt på annat vis?

Det enda du får av dina $15 till Audible är ju en credit och tillgång till andra sorteringens material.

Liknelsen med OKQ8 hade varit korrekt om du inte fick någon bensin, utan bara köpte poäng för 3000 kr och fick gratis tillgång till pdf-er av deras reklamblad samt möjligheten att lösa in poängen mot en chokladkaka.

Jag har använt Audible någon enstaka gång när jag inte haft något annat alternativ, men sämre tjänst får man leta efter. Särskilt med tanke på att en del av innehållet dessutom är geoblockat.

Av Iskra

Tyvärr är svaret ja. Förhoppningsvis den sista versionen av Windows som man blir tvingad att köra.

Av Iskra

Samtidigt som de sparkar folk på spelstudiorna som de redan köpt (länk)...

Embrace, extend, and extinguish. Microsoft förändrar sig inte.

Av Iskra
Skrivet av fm_buli:

Överpretentiösa föräldrar till barn inför skolavslutningarna som ska hålla på och samla till buketter och gåvor till lärare kan reta mig av någon anledning, dom har väl lön som andra och förväntas göra sitt jobb.

Kollegor som ska hjälpa barnen sälja toapapper, godis och salami till helt galna priser.
Sedan släpper dom in barn på kontoret som säljer majblommor, som sedan börjar gå kontor till kontor och avbryta möten med kunder och leverantörer.

..Bara för att ge en dåligt samvete om man inte köper.

Av allt kommersiellt skit som vi översköljs av i form av reklam så drar du gränsen vid barn som säljer saker till sina skolresor?

Var som folk och köp en kakburk. Vill du inte ha den så lämnar du den i fikarummet.

Av Iskra
Av Iskra
Skrivet av Woaini:

intelligensnivån (och nivån av överflöd ur alla perspektiv) sätter ribban för moralen.

De som sitter högst upp i hierarkin, och har det största överflödet, brukar ha den sämsta moralen. "The higher the level, the bigger the devil".

Av Iskra
Skrivet av Joshisama:

Eftersom det är närmast omöjligt att slå Index, speciellt över tid, så investerar jag i en så billig och bred global indexfond som möjligt: DNB Global Indeks S, med en avgift på 0,11%.

Avanza global tycks vara i stort sett identisk, men med en avgift om 0.09 %. Vad får man ut av att betala 20 % mer för den där fonden?

Av Iskra

Bra.

Ju vidrigare användarupplevelsen blir i Windows, desto större skäl för folk att byta till Linux.

Av Iskra
Skrivet av Blomman90:

Oj, varför tillåts du inte löneväxla till tjänstepension istället? Det är ju betydligt mer förmånligt att få tjänstepension än att behöva pensionsspara privat med skattade medel...

På vilket sätt är det mer förmånligt? Man får ju göra avdrag för pensionssparande upp till 35 % av sin inkomst när han inte har tjänstepension via arbetsgivaren (se Skatteverket).

Av Iskra

"In the U.S., engineers had a plethora of job options that provided competitive pay and abundant personal time"

Undrar hur det hade gått för TSMC att starta upp i Europa, om detta är ett problem i USA där genomsnittlig semester är 11 dagar per år.

Av Iskra
Skrivet av mbladh:

Jo men det är jag med på, fast i det här fallet så blinkar som sagt bara 1,3,5,7

Kan du testa den med en kabel som du vet är hel?

Av Iskra
Skrivet av Archros:

Nu menade jag specifikt Ålands/Finlands färjorna när jag skrev 25-50% rabatt, vilket jag tyckte var tydligt men kanske inte.

Det är ju taxfree så det är inte så konstigt att det är billigare. Hade man lagt på skatt så hade literpriset blivit högre på Ålandsfärjorna än på Systembolaget.

Skrivet av Archros:

https://ginfling.nl/en/
Hitta nyss denna och ser att priserna är lägre än systemet på de varor jag kikat. Även fri frakt. Kanske blir en beställning 😁

Du måste betala svensk alkoholskatt också. Den låga skatt som den där sidan lägger på täcker i bästa fall momsen. När skatten är betald så lär det inte vara billigare.

Av Iskra

Ser ut att vara elak mot bordsskivan, med så liten kontaktyta i klämman.

Av Iskra
Skrivet av Raztheviking:

Jag ska köpa en Lenovo gaming bärbar. Var gör jag det?

Fånigt att komplett och elgiganten inte levererar till Finland.

Elgiganten finns under namnet Gigantti i Finland.

Här kan du hitta deras bärbara gaming-datorer:
https://www.gigantti.fi/gaming/pelitietokoneet/pelikannettava...

Av Iskra
Skrivet av Fenrisulvfan:

Det är väl min hyresvärd som skiter i om den drar mycket ström och ska ändå ha 100Kr i månaden för den högre vattenförbrukningen.

Vad är det för slumvärd? Diskmaskiner sparar både vatten och uppvärmningsenergi. Hänvisa personen till Energimyndigheten och kräv att avgiften stryks.

Ta annars kontakt med Hyresgästföreningen. Att ta ut en extra avgift för någonting som inte kostar hyresvärden något borde kunna drivas som ett oskäligt avtalsvillkor.

Av Iskra

Felet med Singer är att han ställer upp ett scenario som inte finns i verkligheten.

Att ge pengar till välgörenhet är inte som att rädda ett drunknande barn.

Att rädda ett drunknande barn är en handling som sker en gång och sedan avslutas, och som inte har några negativa konsekvenser.

Varje år ges miljarder i bistånd för mat till svältande, men svälten fortsätter. I det svältande Etiopien så ökar produktionen och exporten av kakao och kaffe, på bekostnad av odlandet av mat.

Dessutom är det inte du själv som kontrollerar hur biståndet används. Läs gärna vad Thomas Sankara hade att säga om biståndet. "He who feeds you, controls you", brukar han citeras.

Svälten i världen är resultatet av av politiska beslut och felallokering av resurser. Det produceras redan tillräckligt med mat för att försörja 10 miljarder människor. Därför är det som behövs motstånd mot detta orättfärdiga system, och inte att man slätar över dess brister genom välgörenhet.

Av Iskra
Skrivet av Dinkefing:

SATA tar väl inte upp lanes från cpu och moderkort eller har jag fel?

SATA och PCI är olika gränssnitt, så SATA tar inte upp PCI-lanes.

Av Iskra
Skrivet av SirSmeghead:

Det är väl klart att den borde ha bättre prestanda än M3 MacBook Air, det är ju en redan färdigutvecklad processor och produkt (där då processorn förmodligen varit klar i ett halvår eller mer).
Skulle en nyare utvecklad processor ha samma eller sämre prestanda skulle det ju vara riktigt uselt gjort av dom.

Precis vad jag tänkte när jag läst det här: någon gång i framtiden ska de ha lika hög prestanda som Apple redan har. Ingen imponerande målsättning.